Toegang Ergotherapie

Ergotherapeuten Irene Wasmann, Suze Kuiper en Sjanne de Vries

Wie zijn wij?

Toegang ergotherapie is een praktijk voor ergotherapie voor volwassenen en ouderen. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met neurologische aandoeningen en nu ook postcovid patiënten. Irene en Suze staan klaar om u te helpen.

 

Mijn naam is Irene Wasmann. Ik ben ergotherapeut met jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met hersenletsel. Daarnaast ben ik cognitief revalidatietherapeut en houd ik me vaak bezig met energiemanagement.

Ik ben Suze Kuiper. Ergotherapeut met bijna 20 jaar ervaring in voornamelijk in de ouderenzorg en neurologische aandoeningen. Ik help u graag in het (her)vinden van balans in dagelijkse activiteiten.  

Ik ben Sjanne de Vries. Door te praten over waar iemand hun (weinige) energie aan wil besteden kom je erachter wat echt belangrijk voor iemand is. Dat vind ik interessante gesprekken en mooi om iemand hierbij te kunnen helpen.

Bij welke klachten kunnen we u helpen?

Bij vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen en overprikkelingsklachten voor geluid of beelden. Deze klachten belemmeren het functioneren op werk, het doen van huishouden of hobby’s en het onderhouden van sociale contacten.

Hoe gaan we u helpen?

Inmiddels is bekend dat het belangrijk is om niet over je grens te gaan na een Covid besmetting. Maar hoe doe je dat dan? Binnen de ergotherapie behandeling worden hier praktische handvatten voor gegeven. En wordt u gecoacht in het maken van keuzes bij het plannen van je dag of week.

Na een intakegesprek neem u meestal deel aan vier bijeenkomsten waarin in een klein groepje uitleg gegeven wordt over wat Covid met je lichaam doet en hoe je je energiebalans op orde kunt krijgen. Er is ruimte om te oefenen en ervaringen uit te wisselen met groepsgenoten. Indien nodig wordt de therapie daarna individueel voortgezet. Afhankelijk van uw hulpvraag ligt het accent dan op opbouwen van werk, overprikkelingsklachten of omgaan met vermoeidheid.

 

Toegang Ergotherapie helpt u met revalideren!

Toegang Ergotherapie stelt samen met het Covid Revalidatie Arnhem team een revalidatieplan op. Zo krijgt u de best passende zorg voor uw revalidatie. Meld u aan en wij gaan voor u aan de slag.
Nienke Hoogstraten
Everdien Tromp
Nienke Hoogstraten
Everdien Tromp

De prakijken en therapeuten

Fysio-Actief

Fysiotherapeut Annika Kulcke

Zelfcetera

Psycholoog Nienke Hoogstraten

Logopedie Het Kompas

Logopedist Thiarda Tjeerdsma