Toegang Ergotherapie

Ergotherapeuten Irene Wasmann, Suze Kuiper en Sjanne de Vries

Wie zijn wij?

Toegang ergotherapie is een praktijk voor ergotherapie voor volwassenen en ouderen. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met neurologische aandoeningen en nu ook postcovid patiënten. Irene en Suze staan klaar om u te helpen.

 

Mijn naam is Irene Wasmann. Ik ben ergotherapeut met jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met hersenletsel. Daarnaast ben ik cognitief revalidatietherapeut en houd ik me vaak bezig met energiemanagement.

Ik ben Suze Kuiper. Ergotherapeut met bijna 20 jaar ervaring in voornamelijk in de ouderenzorg en neurologische aandoeningen. Ik help u graag in het (her)vinden van balans in dagelijkse activiteiten.  

Ik ben Sjanne de Vries. Door te praten over waar iemand hun (weinige) energie aan wil besteden kom je erachter wat echt belangrijk voor iemand is. Dat vind ik interessante gesprekken en mooi om iemand hierbij te kunnen helpen.

Bij welke klachten kunnen we u helpen?

Bij problemen in de uitvoering van dagelijkse activiteiten als douchen, koken, werken of hobby’s uitvoeren. De oorzaak hiervoor kan liggen in verminderd uithoudingsvermogen of andere fysieke klachten. Maar ook bij cognitieve veranderingen (verminderd geheugen, moeite met plannen of problemen met het nemen van initiatief). Of als u slecht tegen harde geluiden of fel licht kunt (prikkelverwerking).

We geven ook advies over een prettig houding om in te zitten of liggen. En leren we u strategieën aan om met vermoeidheid om te gaan.

Hoe gaan we u helpen?

We beginnen met een gesprek met u en eventueel uw partner of mantelzorger om te horen welke activiteiten belangrijk voor u zijn en welke problemen daarbij ervaren worden. Vervolgens gaan we samen met u op zoek naar oplossingen zodat u toch die dingen kunt doen die uw leven de moeite waard maken. Dit doen we bij voorkeur op de plek waar u dit gewend bent te doen, vaak thuis. We kijken dan bijvoorbeeld mee als u een maaltijd klaarmaakt of achter de computer zit. Vervolgens gaan we in overleg over mogelijk oplossingen. Bijvoorbeeld een trippelstoel gebruiken zodat u minder lang hoeft te staan. Manieren bedenken om minder afgeleid te worden waardoor je je werk langer vol kunt houden en minder fouten maakt. Of helpen we bij het (opnieuw) vinden van je grens. Hoeveel kun je eigenlijk doen op een dag? En welke keuzes maakt u daarin?

 

Toegang Ergotherapie helpt u met revalideren!

Toegang Ergotherapie stelt samen met het Covid Revalidatie Arnhem team een revalidatieplan op. Zo krijgt u de best passende zorg voor uw revalidatie. Meld u aan en wij gaan voor u aan de slag.
Nienke Hoogstraten
Everdien Tromp
Nienke Hoogstraten
Everdien Tromp

De prakijken en therapeuten

Psychologenpraktijk Elst

Klinisch neuropsycholoog Everdien Tromp

Logopedie Het Kompas

Logopedist Thiarda Tjeerdsma

Zelfcetera

Psycholoog Nienke Hoogstraten

Fysio-Actief

Fysiotherapeut Annika Kulcke