Toegang Ergotherapie


Wie zijn wij?

Toegang ergotherapie is een praktijk voor ergotherapie voor volwassenen en ouderen. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met neurologische aandoeningen en nu ook ex Covid patienten. Irene en Suze staan klaar om u te helpen.

Irene Wasmann is een ergotherapeut met jarenlange ervaring met de behandeling van mensen met hersenletsel. Daarnaast ben ik cognitief revalidatietherapeut en houd ik me vaak bezig met energiemanagement.

Suze Kuiper is een ergotherapeut met bijna 20 jaar ervaring. Voornamelijk in de ouderenzorg en bij neurologische aandoeningen. Zij helpt u graag in het (her)vinden van balans in dagelijkse activiteiten.  


Bij welke klachten kunnen we u helpen?

Bij problemen in de uitvoering van dagelijkse activiteiten als douchen, koken, werken of hobby’s uitvoeren. De oorzaak hiervoor kan liggen in verminderd uithoudingsvermogen of andere fysieke klachten. Maar ook bij cognitieve veranderingen (verminderd geheugen, moeite met plannen of problemen met het nemen van initiatief). Of als u slecht tegen harde geluiden of fel licht kunt (prikkelverwerking).

Ook kunnen we advies geven over een prettig houding om in te zitten of liggen. En leren we strategieën aan om te leren omgaan met vermoeidheid.


Hoe gaan we u helpen?

We beginnen met een gesprek met u en eventueel uw partner of mantelzorger om te horen welke activiteiten belangrijk voor u zijn en welke problemen daarbij ervaren worden. Vervolgens gaan we samen met u op zoek naar oplossingen zodat u toch die dingen kunt doen die uw leven de moeite waard maken. Dit doen we bij voorkeur op de plek waar u dit gewend bent te doen, vaak thuis. We kijken dan bijvoorbeeld mee als u een maaltijd klaarmaakt of achter de computer zit. Vervolgens gaan we in overleg over mogelijk oplossingen. Bijvoorbeeld een trippelstoel gebruiken zodat u minder lang hoeft te staan. Manieren bedenken om minder afgeleid te worden waardoor je je werk langer vol kunt houden en minder fouten maakt. Of helpen we bij het (opnieuw) vinden van je grens. Hoeveel kun je eigenlijk doen op een dag? En welke keuzes maak je daarin?


BEREIKBAARHEID

06-19 19 19 96

info@covidrevalidatiearnhem.nl

Irene Wasmann

Suze Kuiper