Centrum voor Adem


Wie zijn we?

Wij zijn Agnes Nijkamp en Dagmar Scholten. Samen hebben we bijna 30 jaar ervaring in het werken met mensen met ademproblemen.


Bij welke klachten kunnen wij u helpen?

Het Centrum voor Adem is specialist in het geven van ademtrainingen aan mensen met de meest uiteenlopende klachten; COPD, benauwdheid, hyperventilatie, ademdysregulatie.


Hoe gaan wij u helpen?

Wij werken volgens de Methode Steinmetz. Het programma is kort en intensief, zodat je vlot precies weet hoe je je klachten minder kunt maken. We richten ons op de alledaagse dingen; praten, traplopen, wandelen.

Waarom werkt het zo goed? Het doel van het programma is de ademtechniek weer functioneel maken en zó, zonder er bij na te denken of steeds trucjes of technieken toe te passen weer vrij en makkelijk te kunnen ademen.

Dagmar Scholten

Ruim 20 jaar geleden heb ik van Renske Steinmetz geleerd mensen met ademproblemen te begeleiden volgens methode Steinmetz. Vanaf het eerste begin heb ik dit met heel veel plezier gedaan, eerst in het Gemini Ziekenhuis in Noord-Holland, later in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en sinds februari 2018 in ons Centrum voor Adem. Het intensieve contact met de cursisten en de goede resultaten maken het altijd bijzonder.
Naast het Centrum voor Adem werk ik in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.


Agnes Nijkamp

Sinds 1988 ben ik werkzaam als logopedist. Ik heb veel verschillende dingen gedaan; schoollogopedie, twee logopediepraktijken gehad en alweer 10 jaar werkzaam in ziekenhuis Rijnstate. Daar gaf ik met veel plezier samen met Dagmar de ademtraining. Sinds februari 2018 doen we dit samen in ons Centrum voor Adem.

Ik vind het een uitdaging om mensen weer van hun klacht af te helpen. En ga samen met u voor het beste resultaat.


Bereikbaarheid

06- 24583449

06- 18435452


info@covidrevalidatiearnhem.nl